tort crema de zahar ars

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 1 Feb 2010 | 9468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars:
  • - 7-8 oua (in functie de cat sunt de mari)
  • - o cana de zahar + 150 gr de zahar
  • - 300-400 ml de lapte
  • - un plic de zahar vanila
  • Pentru pandispan:
  • - 3 oua
  • - 125 gr de zahar
  • - 100 gr de faina
  • - o lingurita de coaja de lamaie rasa
  • - un plic de zahar vanilat
  • - o lingura de zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort crema de zahar ars:

  1. In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas.Cand zaharul e topit si caramelizat, se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija astfel incat sa caramelizam peretii vasului, apoi turnam in vas compozitia de oua. Dam la cuptor la foc mic, cca 15-20 de minute. Intre timp, se prepara pandispanul.
  2. Separam albusurile si galbenusurile – albusurile le dam la rece, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de faina. Se freaca bine, pana are compozitia unei alifii si este perfect omogena. Apoi se bat albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare. Apoi se omogenizeaza albusurile si galbenusurile cu o spatula de lemn, se adauga restul de faina, amestecand incet, de jos in sus. Nu folositi mixerul, pentru ca pandispanul nu va mai fi la fel de pufos.
  3. Cand crema de zahar ars este aproape gata, adica au trecut cele 20 de min de stat la cuptor la foc mic, turnam peste ea alatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand aluatul este gata, tot la foc mic, in jur de 20 de min(sau mai mult).si este gata, se testeaza cu scobitoare si se lasa 10-15 min la racit, apoi se rastoarna pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
tort aniversar 1 an bucataras